De fem selskapene i Bibliotekenes Hus er på plass i nytt hus i Alf Bjerckesvei 20. Her kan bibliotek og skoler låne rom til egne møter og arrangement.

Velkommen til åpningsmesse i Bibliotekenes Hus

Opplev tankevekkende foredrag og inspirerende fagdager om bibliotek og skole den 21. og 22. september. Åpningsmessen er gratis, men krever påmelding.

Carl Gustav Johannsen fra Det Informationsvidenskabelige Akademi i København kommer for å snakke om meråpent bibliotek. Han har forsket på selvbetjente bibliotek i en årrekke og ga våren 2017 ut boka Staff-Less Libraries. Innovative Staff Design. Balasuthas Sundararajah tar oss med inn i framtida med roboter og digitale trender, og Ivar Berg, som er prosjektleder for Digital læring i askerskolen, forteller om endringsledelse. I tillegg blir det foredrag om fantasy, engelsk litteratur i skolen, læring på nettbrett, leseappen BookBites, lydanlegg og arrangement, og mye mer!

Se fullt program (pdf)

Åpningsmessen byr også på:

• Produktdemonstrasjoner, for eksempel av innleveringsløsninger og makerspace-produkter for bibliotek og skole.

• Gode åpningstilbud og goodiebags.

• Omvisning i det nye huset vårt – husk at det er ditt også og at bibliotek og skoler kan låne seminarrom til egne møter og arrangement,

• Deilig lunsj begge dager og masse hyggelige folk.

Åpningsmessen, inkludert alle foredrag, er gratis, men krever påmelding. Du velger selv om du vil komme begge eller bare en av dagene. Påmelding er nå avsluttet

Hvordan kommer du til Bibliotekenes Hus?

Bibliotekenes Hus holder til i Alf Bjerckes vei 20. Vi har noen parkeringsplasser, men – om mulig – anbefaler vi å kjøre kollektivt.

Med tog (det enkleste fra Oslo sentrum):

Det aller enkleste og kjappeste fra Oslo sentrum, er å ta lokaltoget til Alna stasjon. Fra Alna stasjon tar det ca. 5 minutter å gå til oss. Fra stasjonen går du over en gangbru, følg deretter veien nedover til et skilt med Brobekkveien 80 C. Der svinger du inn og følger veien til du kommer til enden. Der står vårt skinnende nye hus.

Vi har også laget en video som viser vei fra Alna stasjon: https://www.youtube.com/watch?v=YDfn_RGsWLs

Med T-bane

Nærmeste t-bane er Risløkka eller Vollebekk. Går du av på Risløkka, tar du veien forbi Risløkka nærbutikk under t-banen, følg så gang- og sykkelstien til venstre (med hus på den ene siden og trær mot t-banelinja på den andre siden). Du går til du kommer til en gangbru. Den går du over og da ser du huset vårt ligge på venstre side.

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen

Ta flybuss FB3 til stoppested Vollebekk. Det er rett ved huset vårt.

Se også veibeskrivelse på hjemmesidene til Biblioteksentralen (her finner du også veien med bil).

Velkommen:-)