På med spotlyset! Fra nervøs fløyel til trygg formidling

Dette er kurset for deg som har behov for mer kunnskap for å bruke bibliotekrommet som kreativt formidlingsverktøy. Hvordan skal du forholde deg til gitte forutsetninger som mediesamling, lys, møbler, trafikkareal, utstillinger og arrangementer? Hvordan kan du sette opp bokutstillinger som er iøynefallende og samtidig presenterer bredden i boksamlingen? Og ikke minst vil dagen handle om at det er viktig at alt som skjer i bibliotekrommet, også eksponeres på bibliotekenes nettsider.

Fulltegnet

Kurset avholdes den 5. september i Bibliotekenes Hus i Oslo og arrangeres i samarbeid mellom fylkesbibliotekene i Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Bibliotekenes Hus. Det ville blitt åpnet for deltakelse for bibliotekansatte i andre fylker hvis det var ledige plasser, men kurset er nå fulltegnet. Mer informasjon ligger på hjemmesidene til Østfold kulturutvikling.

09.00–09.15: Kaffe, registrering og litt å bite i.

09.15–10.00: Boken i fokus – hvorfor og hvordan stiller vi ut på biblioteket? Hva kan vi gjøre for at boken kommer i fokus? Ved Unni Iwanczuk, interiørarkitekt fra Lammhults bibliotekdesign i København.

10.00–10.45: Utstillingsdesign – prinsipper, verktøy og hjelpemidler. Ved Randi Mette Aalberg, leder i firmaet ADEK as design og expo og mangeårig lærer i utstillingsdesign ved Fagskolen for Bok og papir.

10.45–11.15: Mingling i utstillingsområdet

11.15–12.00: Interaktive opplevelser – hvordan kan det digitale løfte opplevelsen for de besøkende? Ved Mikkel Cornelius Lehne, daglig leder i det oslobaserte designstudioet Void, som jobber i skjæringspunktet design, kunst, arkitektur og teknologi.

12.00–13.00: Lunsj

13.00–13.45: Eksponeringens påvirkning. Kort om forbrukerpsykologi, rommet og forbrukers opplevelse. Ved Marit Andreassen, fagansvarlig for Interiør og Retail Design på Treider. Andreassen er også forfatter, tidligere studierektor på Westerdals, og har designet butikker, messer, frisørsalonger, kontorer og bibliotek.

14.00–14.45: Kobling mellom nett, utstilling og arrangement. Ved Åsmund Ådnøy, rådgiver ved Stavanger kulturhus, Sølvberget.

15.00–15.30: Oppsummering og takk for i dag.