På med spotlyset! Fra nervøs fløyel til trygg formidling

Dette er kurset for deg som har behov for mer kunnskap for å bruke bibliotekrommet som formidlingsverktøy. Hvordan skal du forholde deg til gitte forutsetninger som mediesamling, lys, møbler, trafikkareal, utstillinger og arrangementer? Hvordan kan du sette opp bokutstillinger som er iøynefallende og samtidig presenterer bredden i boksamlingen? Og ikke minst vil dagen handle om at det er viktig at alt som skjer i bibliotekrommet, også eksponeres på bibliotekenes nettsider.

Påmelding

Kurset avholdes den 5. september i Bibliotekenes Hus i Oslo og arrangeres i samarbeid mellom fylkesbibliotekene i Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Bibliotekenes Hus. Det er i første omgang kun mulig å melde seg på hvis du jobber i ett av fylkene som arrangerer kurset. Påmelding og mer informasjon ligger på hjemmesidene til Østfold kulturutvikling.

Hvis det blir ledige plasser, vil påmeldingen åpnes for deltakere fra hele landet. Vi legger ut informasjon her om/når det skjer, og i nyhetsbrev fra Bibliotekenes Hus.

09.00–09.15: Kaffe, registrering og litt å bite i.

09.15–10.00: Boken i fokus – hvorfor og hvordan stiller vi ut på biblioteket? Ved Unni Iwanczuk, interiørarkitekt fra Lammhults bibliotekdesign i København.

10.00–10.45: Utstillingsdesign: prinsipper, verktøy og hjelpemidler. Foredragsholder ikke avklart.

11.15–12.00: Interaktive opplevelser – hvordan kan det digitale løfte opplevelsen for de besøkende? Ved Mikkel Cornelius Lehne, daglig leder i det oslobaserte designstudioet Void, som jobber i skjæringspunktet design, kunst, arkitektur og teknologi.

12.00–13.00: Lunsj

13.00–13.45: Eksponeringens påvirkning. Kort om forbrukerpsykologi, rommet og forbrukers opplevelse. Ved Marit Andreassen, fagansvarlig for Interiør og Retail Design på Treider. Andreassen er også forfatter, tidligere studierektor på Westerdals, og har designet butikker, messer, frisørsalonger, kontorer og bibliotek.

14.00–14.45: Kobling mellom nett, utstilling og arrangement. Foredragsholder ikke avklart.

15.00–15.30: Oppsummering og takk for i dag.