For første gang inviterer vi til julearrangement i vårt nye bygg i Alf Bjerkes vei 20.
Foto: Illustrasjonsbilde, copyright, Shutterstock

Bibliotekenes julehus

Velkommen til inspirerende og lærerik førjulsdag i Bibliotekenes Hus

Vi byr på et rikholdig program, fersk julebakst og lun stemning i det nye huset vårt. Få tips og ideer du kan bruke i ditt eget bibliotek!

Arrangement er gratis, men påmelding er nødvendig (se lenke til påmelding nederst).

Sted og tid: Bibliotekenes Hus i Alf Bjerckes vei 20 i Oslo, fredag 1. desember, klokken 10.00–14.00

Program

10.00-10.20: Velkommen – med juletretenning og servering av hjemmelaget bakst og gløgg. Sang ved Bibliotekenes Hus’ nyopprettede julekor.

10.20-11.00: Hvordan skape jul i biblioteket? Elisabeth Stabell fra Nes bibliotek deler kreative og praktiske tips. Stabell har lang erfaring med utstillinger, dekorasjon og arrangement og har skapt  fantastiske rammer rundt bokbad og forfatterkvelder i regi av Nes bibliotek.

11.00-11.10: Kort pause.

11.10-11.40: Østre Aker husflidslag forteller om boka «Strikk din egen julegenser». Her får du både uhøytidelige og høytidsdekorerte forslag til norske varianter av den humoristiske julegenseren vi ellers kjenner best fra engelske og amerikanske filmer.

11.40-12.30: Lunsj med servering av spekemat og annet snadder.

12.30-12.50: Anne Bull-Gundersen leser en julefortelling fra «Juleminner». Bull-Gundersen har utgitt en rekke vakkert illusrerte julebøker. «Juleminner» er hennes siste julehefte.

12.50-13.00: Kort pause.

13.00-13.45: Bygg et juletre av bøker og lag et vellykket arrangement. Hallvard Heimdal fra Deichmanske bibliotek Lambertseter snakker om bokjuletreet som har blitt en stor suksess. Hvordan lage bokjuletre? Hvordan lage arrangementer rundt bokjuletreet og hvordan markedsføre dette?

13.45-14.00: Avslutning med loddtrekning.

Under arrangementet er det selvsagt også anledning til å slå av en prat med oss i Bibliotekenes Hus. Vi svarer gjerne på spørsmål om tjenester og produkter fra oss, og er mottakelige for både ris og ros.