Ellen Lie var en av over 200 deltakere på konferansen Tr*ffpunkt 2017, som samler bibliotekansatte som bruker Mikromarc biblioteksystem i Norge, Sverige og Finland.
Foto: Kristin Bratland

– Et viktig samlingspunkt for oss bibliotekarer

Når deltakerne skal trekke fram hva som var bra med Tr*ffpunkt 2017, kommer det varierte programmet og å møte kollegaer høyt opp. Årets konferanse tiltrakk seg over 200 bibliotekarer fra Norge, Sverige og Finland.

Navn: Kara L. Tangen
Arbeidplass: Biblioteksansvarlig ved Høyskolen for ledelse og teologi, Stabekk, Norge

kara-tangen

Foto: Andreas Abrahamsen

Dette er tredje gang jeg er med på Tr*ffpunkt, det gir mersmak hver gang. Denne gangen har jeg fått med meg mest av Mikromarc og «Tips & triks». I forhold til jobben min på et lite skole- og fagbibliotek, har jeg fått masse nyttig informasjon.

Jeg føler dette er et viktig møtested for oss som jobber på fagbibliotek. Det skjer stadig noe nytt på Mikromarc-fronten, og her har vi mulighet til å tilegne oss ny kunnskap. Nå gleder jeg meg til å gå på «Hvordan bruke brukerstøtte i Norge, Sverige og Finland». Når jeg står fast og ikke kommer noen vei, burde jeg kanskje være flinkere til å bruke den. Men nå har jeg brukt Mikromarc i åtte år, så jeg føler meg ganske trygg.

Navn: Andrea Sandra Gulbrandsen
Arbeidsplass: Dokka videregående skole, Norge

Foto: Privat

Jeg er helt nyutdannet og har jobbet kun tre måneder, så for meg er Mikromarc ganske nytt. Slike treff som dette er veldig lærerike, og kanskje spesielt for oss unge som har mye vi må sette oss inn i.

Så langt har jeg hatt stor nytte av «Tips & triks» og «Hvordan søke smart i katalogen». Det var veldig interessant, men jeg har stort sett fått med meg mye forskjellig. Jeg forberedte meg før jeg kom. Ellers var foredraget til Amal Aden utrolig bra. Et nydelig menneske og et flott foredrag.

Navn: Pontus Ridderstedt
Arbeidsplass: Landskrona stadsbibliotek, Sverige

Foto: Privat

Vi byttet til Mikromarc i mars i år, så vi er ganske ferske her. Så langt har vi lært mye nytt, og det er utrolig hyggelig å treffe kollegaer som man ikke ser så ofte. Og så har jeg truffet mennesker jeg kun har snakket med på telefonen, så da er det trivelig å kunne sette et ansikt til stemmen.

Ellers må jeg si det har vært et godt og variert program. Jeg fikk en wow-opplevelse tidligere i dag på et «Tips & triks»-foredrag. Der var det absolutt et tips eller to jeg skal ta med meg hjem til Sverige. Ellers har det vært hyggelig å være i Norge igjen, da jeg både har studert og jobbet her tidligere. Så får vi se om det blir en Finlands-tur til neste år.

Navn: Line Jannik Skjelnes
Arbeidsplass: Sjøvegan videregående skole, Norge

Foto: Privat

Så sant det er i Norge, så prøver jeg å komme meg på Tr*ffpunkt. Det er et viktig samlingspunkt for oss bibliotekarer. Det har vært veldig bra så langt. Jeg liker godt den gode blandingen med Mikromarc og inspirasjonssamlinger. Som skolebibliotekar får jeg med meg mest mulig som er innenfor mitt felt. Ellers er Tips & triks også en av mine favoritter, alltid noe nyttig å ta med seg hjem. Nå gleder jeg meg veldig til å høre på Amal Aden.

Middagen er også svært trivelig, og som regel treffer jeg mange kjente, men denne gangen har det vært litt færre her som jeg kjenner. Det går jo litt opp og ned fra gang til gang, men det har likevel vært to flotte dager.

Navn: Ellen Lie
Arbeidsplass: Tynset Bibliotek, Norge

Foto: Kristin Bratland

Det har vært to utrolig fine dager med et veldig variert og godt program. Jeg har konsentrert meg mest om foredragene som omhandler formidling og alt som er rettet mot skolebibliotek, da det er mitt felt. Ellers fikk jeg med meg noe Tips & triks, om ikke så mye, da flere av foredragene går samtidig. Et godt tips for øvrig, er å planlegge før man drar på Tr*ffpunkt, slik at man har en viss idé om hvilke foredrag man ønsker å høre på.

Nå er det ikke kun programmet som er bra på Tr*ffpunkt, men middagen og konserten på kvelden var også veldig hyggelig. Vi er jo flere bibliotekarer fra mitt distrikt som var der, og vi koste oss veldig. Det å treffe kollegaer som man ikke ser så ofte, på slike arrangement, er veldig trivelig.

Neste Tr*ffpunkt arrangeres  i Helsinki i Finland torsdag 8. og fredag 9. november 2018.