Nils Wærstad i Banaue, Filippinene, der det nye barnebiblioteket bygges.
Foto: NRK, fotograf: Ronny Kristoffersen

Om bibliotek i beste førjulssendetid

I reiseprogrammet «Handlingens menn» ber programlederne Nils & Ronny folk om å levere engelske barne- og ungdomsbøker til sitt nærmeste folkebibliotek. Målet er å bidra til å bygge opp et nytt bibliotek på Filippinene.

FRISTEN FOR Å DONERE BØKER TIL BIBLIOTEKET PÅ FILIPPINENE, ER 15. FEBRUAR.

Serien «Handlingens menn» går på NRK1 på lørdager. Det er i utgangspunktet et reiseprogram på 8 episoder, men sendes med 400 publikummere fra en ombygd kraftstasjon på Hønefoss. Programledere er Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen, bedre kjent som Nils & Ronny.

Donér engelske bøker til et bibliotek på Filippinene

Ett av innslagene i hvert program er historien om hvordan Nils og Ronny bygger et barnebibliotek på Filippinene. I forbindelse med dette inkluderte de tv-titterne med følgende oppfordring i programmet som ble sendt lørdag 16. desember: «Dersom dere der hjemme ønsker å donere engelske bøker til dette biblioteket på Filipinene, kan dere levere bøkene på deres lokale bibliotek, så sørger bibliotekene, Norsk Bibliotektransport og Biblioteksentralen for at bøkene kommer frem.»

Offisielle språk på Filippinene er engelsk og filippinsk. Bøker på engelsk er dermed en naturlig del av det påbegynte barnebiblioteket.

Praktisk informasjon for deg som ønsker å gi en bokAsset 1

• Ønsker du å bidra, kan du besøke ditt lokale folkebibliotek og levere engelske barne- og ungdomsbøker. Både skjønnlitteratur og faktabøker er fint.
  • Bøkene må være i god stand.
  • Hvis det er snakk om faktabøker, må de være nye eller uten foreldet kunnskap.

Praktisk informasjon for deg som jobber på bibliotekAsset 1

• Bibliotek som får besøk av noen som kommer med bokgaver, kan ta imot bøkene og videresende dem til Biblioteksentralen med Norsk bibliotektransport. Merk pakken med «Gave Filippinene».

• For bibliotek i Nordland, Troms og Finnmark: de lokale bibliotekene sender her bøkene videre til sitt fylkesbibliotek. Merk pakken «Bøker til Filippinene». Fylkesbiblioteket vil sende bøkene videre til Biblioteksentralen.

• Biblioteksentralen går gjennom alle bøker som er samlet inn, og tar en vurdering, slik at boksamlingen som sendes til barnebiblioteket på Filippinene er i god stand, uten faktabøker med foreldet kunnskap og med varierte titler (ikke for mange dubletter).

Åpningsfesten av det nye biblioteket i Banaue, Filippinene, blir del av åttende program i «Handlingens menn».