De fem selskapene i Bibliotekenes Hus er på plass i nytt hus i Alf Bjerckesvei 20.
Foto: Jens-Chr. Strandos

Velkommen til vårt nye hus – det er ditt også!

Sammen med dere som jobber i bibliotek og skole skal vi fylle huset med kunnskap og nyskaping.

Bibliotekenes Hus består av fem selskap som samarbeider om produkter og tjenester til bibliotek, skole og andre offentlige institusjoner. Noen jobber med litteratur, medier og læremidler, andre med digitale tjenester og innredning. Og noen er på veien fra sør til nord hver dag med bøker og annet materiell. Dere kjenner oss også som Biblioteksentralen, BS Undervisning, BS Eurobib, Bibliotekenes IT-senter (Bibits) og Norsk bibliotektransport (NBT).

Nå har vi flyttet inn i et fantastisk nytt bygg i Alf Bjerckes vei 20 øst i Oslo. Vi håper alle dere som jobber med skole og bibliotek i kommuner og fylkeskommuner kommer på besøk for å dele egne erfaringer og kompetanse med oss. Dette huset skal vi ikke ha for oss selv – vi er til for dere. Sammen får vi kunnskap til å leve.

«Biblioteket»

Fra august vil et stort showroom være på plass i Bibliotekenes Hus, som vi rett og slett har kalt Biblioteket. Her kan du alltid se det nyeste av bøker og medier, læremidler, digitale løsninger og bibliotekinnredning. Du kan kikke rundt på egen hånd, eller sammen med en av våre salgsrepresentanter. Ta gjerne kontakt med kundesenteret på forhånd av et besøk, så kan vi legge bedre til rette for en god opplevelse. Det er lov å komme innom uanmeldt, også, så lenge vi har åpent:-)

Lån av rom til egne arrangement, seminarer og møter

I det nye huset har vi sju moderne seminar- og møterom. Det største auditoriet har plass til cirka 90 personer, det minste møterommet har 6 sitteplasser. Bibliotek og skoler kan låne disse rommene gratis på dagtid så lenge de er ledige. Ta kontakt med kundesenteret for å bestille møte- eller seminarrom.

Evt. bevertning må bestilles ekstra, men kan gjøres gjennom vår fine kantine. Si ifra når du bestiller møte- eller seminarrom om dere trenger noe å drikke eller spise, så sender vi et pristilbud på det.

Arbeidsplasser

Du kan bruke arbeidsplasser på biblioteket i forbindelse med besøk hos oss, og det vil også være mange uformelle plasser i lounger og på puffer. Selvfølgelig med fri tilgang til wifi, kaffe og isvann.

Kurs og seminarer

Vi har som mål å arrangere jevnlige kurs og seminarer om alt som angår skole og bibliotek, slik at huset virkelig blir et sted å møtes for kompetansedeling og kunnskap. Og vi vil gjerne samarbeide om arrangement med andre institusjoner, leverandører og ikke minst eiere, bibliotek og skoler. Har du en idé til et seminar, kort eller langt, ta gjerne kontakt!

Velkommen!

Den 19. juni er første arbeidsdag i nytt hus. Det vil ta litt tid å lande helt, så den offisielle åpningen blir i september. Da er dere også velkomne til å ta møte- og seminarrommene, biblioteket og arbeidsplassene i bruk. Håper vi ses:-)

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Den nye adressen til Bibliotekenes Hus er Alf Bjerckes vei 20 i Oslo (inngang via Brobekkveien 80 C). Nærmeste T-banestasjon er Risløkka, og enda nærmere ligger Alna togstasjon.

Kommer du fra Oslo lufthavn (Gardermoen), kan du ta flybuss FB3 til stoppested Vollebekk.

En mer detaljert beskrivelse av veien fram til Bibliotekenes Hus, finner du på Biblioteksentralens hjemmesider.