De fem selskapene i Bibliotekenes Hus er på plass i nytt hus i Alf Bjerckesvei 20.
Foto: Jens-Chr. Strandos

Velkommen til Bibliotekenes hus – det er ditt også!

Sammen med dere som jobber i bibliotek og skole skal vi fylle huset med kunnskap og nyskaping.

Bibliotekenes Hus består av fem selskap som samarbeider om produkter og tjenester til bibliotek, skole og andre offentlige institusjoner. Noen jobber med litteratur, medier og læremidler, andre med digitale tjenester og innredning. Og noen er på veien fra sør til nord hver dag med bøker og annet materiell. Dere kjenner oss også som Biblioteksentralen, BS Undervisning, BS Eurobib, Bibliotekenes IT-senter (Bibits) og Norsk bibliotektransport (NBT).

Nå har vi flyttet inn i et fantastisk nytt bygg i Alf Bjerckes vei 20 øst i Oslo. Vi håper alle dere som jobber med skole og bibliotek i kommuner og fylkeskommuner kommer på besøk for å dele egne erfaringer og kompetanse med oss. Dette huset skal vi ikke ha for oss selv – vi er til for dere. Sammen får vi kunnskap til å leve!

«Biblioteket»

Vi har et stort showroom i Bibliotekenes Hus, som vi rett og slett har gitt navnet Biblioteket. Her kan du alltid se det nyeste av bøker og medier, læremidler, digitale løsninger og bibliotekinnredning. Du kan kikke rundt på egen hånd, eller sammen med en av våre salgsrepresentanter. Send en e-post til kundesenteret på forhånd av et besøk, så kan vi legge bedre til rette for en god opplevelse. Det er lov å komme innom uanmeldt, også, så lenge vi har åpent:-)

I det store showrommet til Bibliotekenes Hus kan nær sagt alle typer møbler, innredning og utstyr som leveres av BS Eurobib prøves ut i praksis – samtidig som du kan oppdatere deg på nye bøker og læringsmidler fra Biblioteksentralen og BS Undervisning.

I Biblioteket, det store showrommet i Bibliotekenes Hus, kan nær sagt alle typer møbler, innredning og utstyr som leveres av BS Eurobib prøves ut i praksis – samtidig som du kan oppdatere deg på nye bøker og læringsmidler fra Biblioteksentralen og BS Undervisning. Foto: Helge Ek

Gulvet i showrommet kan også brukes – til interaktivt spill for spretne barneføtter.

Gulvet i showrommet kan også brukes – til interaktivt spill for spretne barne- og voksenføtter. Foto: Helge Ek

Lån av rom til egne arrangement, seminarer og møter

I det nye huset har vi sju moderne seminar- og møterom. Det største auditoriet har plass til cirka 90–100 personer, det minste møterommet har 6 sitteplasser. Bibliotek og skoler kan låne disse rommene gratis på dagtid så lenge de er ledige. Moderne utstyr i alle rom.

Bruk bestillingsskjemaet for lån av møte- eller seminarrom.

Evt. bevertning må bestilles ekstra, men kan gjøres gjennom vår fine kantine. Si ifra når du bestiller møte- eller seminarrom om dere trenger noe å drikke eller spise, så sender vi et pristilbud på det.

I Bibliotekenes Hus kan sju av møte- og seminarrommene lånes gratis av bibliotek, skoler og andre kunder. Det største rommet har plass til hundre personer, det minste åtte. Foto: Helge Ek.

I Bibliotekenes Hus kan 7 møte- og seminarrom av svært ulik størrelse lånes gratis av bibliotek, skoler og andre kunder.
Foto: Helge Ek.

En gang i mellom holdes det også arrangement i biblioteket – som har tre seminarrom i umiddelbar nærhet, blant annet møterom Bokbinderiet med plass til rundt 100 personer.

Arbeidsplasser

Du kan bruke arbeidsplasser på biblioteket i forbindelse med besøk hos oss, og det vil også være mange uformelle plasser i lounger og på puffer. Selvfølgelig med fri tilgang til wifi, kaffe og isvann.

Kurs og seminarer

Vi har som mål å arrangere jevnlige kurs og seminarer om alt som angår skole og bibliotek, slik at huset virkelig blir et sted å møtes for kompetansedeling og kunnskap. Og vi vil gjerne samarbeide om arrangement med andre institusjoner, leverandører og ikke minst eiere, bibliotek og skoler. Har du en idé til et seminar, kort eller langt, ta gjerne kontakt!