Søk Asset 1 Meny Asset 1
Gita Wiklund var en av over 200 deltakere på Tr*ffpunkt. Hun trekker fram å møte kollegaer og utveksle erfaringer som spesielt viktig.
Foto: Kristin Bratland
Vis bildetekst

5 på Tr*ffpunkt

– Man får hjelp til å tenke litt nytt. Les hva deltakerne sa om Tr*ffpunkt i 2016. Over 200 deltakere fra Norge, Sverige og Finland møttes til foredrag, dialogmøter og sosiale treff.

Navn: Ulrika Nykvist
Arbeidsplass: Vasa Stadsbibliotek, Finland

ulrika-nykvistDette er tredje gang jeg er med på Tr*ffpunkt-konferansen, og hvert år ser jeg fram til denne samlingen. Det sosiale er svært viktig, men jeg ser mest fram til å høre på foredragene. Jeg er spesielt interessert i Mikromarc-foredragene, siden jeg er administrator på vårt bibliotek, og vi var det første biblioteket i Finland som fikk Mikromarc for to år siden. Ellers har jeg satt stor pris på å treffe leverandører og utviklere. Er det noe man lurer på, så får man gode svar.

Navn: Mikko Bromark
Arbeidsplass: Nordiska museets bibliotek, Stockholm, Sverige

mikko-bromarkDet er godt å komme ut og bli inspirert og få nye impulser. Veldig trivelig å dele erfaringer med andre bibliotekarer. Slike treff som dette er både sosialt og lærerikt, man får hjelp til å tenke litt nytt. Jeg var blant annet på et Google-foredrag med Roar Storleer fra NTNU, han var veldig dyktig og inspirerende. Selv om mange av oss sikkert kunne mye fra før, var det noe nytt å tenke på. Siden jeg jobber med tidsskrifter, var jeg også på foredraget som omhandlet det. Der var det også en rekke tips og råd jeg vil ta med meg hjem.

Navn: Ragnhild Kaliski
Arbeidsplass: Persbråten videregående skole, Oslo, Norge

ragnhild-kaliskiJeg har vært med tidligere, og har virkelig sett fram til Tr*ffpunkt. Jeg er den eneste ansatte bibliotekaren på skolen, derfor er det ekstra hyggelig å treffe kollegaer og utveksle erfaringer. I tillegg til det sosiale er foredragene viktige. Jeg er her først og fremst for de katalogtekniske foredragene. De mest inspirerende foredragene er de visjonære og fremtidsrettede.

 

Navn: Anne Marie Bekk
Arbeidsplass: Hol Folkebibliotek, Norge

anne-marie-bekkJeg er veldig dårlig til å legge inn pauser, så jeg har fått med meg mye i løpet av dagen. En av grunnene til at jeg er her, er dialogmøter hvor utviklerne er til stede. Det er noe jeg også har vært på tidligere i år, som er svært nyttig og som jeg anbefaler for andre. Så fikk jeg med meg «Hvorfor makerspace på bibliotek» med Marika Alneng. Det var veldig relevant siden fylkesbiblioteket i Buskerud har «Buskerudverksted» med makerspace. Til slutt er det selvsagt hyggelig å treffe kollegaer, og få møtt folk man ikke ser ellers. Greit å se at man ikke er alene om utfordringer og gleder.

Navn: Gita Wiklund
Arbeidsplass: Stockholms Stadsarkiv, Sverige

gita-wiklundÅ treffe kollegaer og utveksle erfaringer synes jeg er veldig viktig. Selv jobber jeg på spesialbibliotek, og prøver å finne flere som jobber innenfor det samme som meg her. Nå skal jeg på «Ta deg en bolle og snakk fagbibliotek». Der vil jeg nok treffe flere jeg kan ha nytte av å snakke med. Tidligere i dag var jeg og hørte på «Google – så god som forventet», hvor jeg fikk med meg litt nyheter. Det er et emne jeg interesserer meg for, og nå var jeg og hørte på Catharina Nes fra Datatilsynet. Det var veldig spennende, og framtidsrettet. Det skjer mye på det området, utrolig interessant.

Det er brukerstyret til biblioteksystemet Mikromarc som arrangerer Tr*ffpunkt. Årets konferanse går av stabelen 9.–10. november 2017 på Fornebu rett utenfor Oslo. Meld deg gjerne på:-)