Bokdager_høst_2019_NETT-14
Bokdager høsten 2019. Foto: Nikolaj Blegvad

Bokdagene arrangeres i høst som podkast

Bokdagene våre er en populær tradisjon som vi elsker å arrangere, men i høst kan vi ikke samle bibliotekarer fra mange forskjellige bibliotek i huset vårt. Til det er situasjonen med korona og smittespredning for alvorlig. I stedet lager vi bokdagene som podkast.

Behovet for å høre om høstens boknyheter er selvfølgelig like stort, og vi har derfor invitert forlagene til å presentere nye titler i en podkast. Da får du som jobber i bibliotek mulighet til å høre forlagene presentere høstens nyheter akkurat der du er og når det måtte passe deg. Og akkurat som på de fysiske bokdagene, har noen av forlagene med seg en forfatter som er aktuell med ny bok.

Barnebok-podkasten publiseres 30. september. Voksenbok-podkasten kommer 1. oktober.

Følg gjerne med på Facebook-siden vår de dagene, stikkord: goodiebags.

Vi savner dere!

Vi tror podkaster blir bra. Høsten 2019 gjorde vi gode erfaringer med formatet på barnebokdagen.

Samtidig må vi legge til: Vi savner å møte dere og håper av hele vårt bokdag- og bibliotekbankende hjerte at det blir mulig å samles i huset vårt når vårens bokdager skal arrangeres i mars 2021. Podkaster kan dekke informasjonsbehovet like godt. Du får oversikt over bokhøsten og kan høre om bøkene som kommer på tvers av det enkelte forlag.

Podkaster er likevel ikke en sosial møteplass på samme måte som fysiske møter er det, og det sosiale er en viktig del av bokdagene. Noe av det man tar med seg av ny kunnskap fra dagene, skjer nettopp fordi sidemannen i en pause kan si, vi hadde besøk av den forfatteren i fjor og det fungerte bare så bra, eller vi planlegger en lesesirkelrekke med bøker om vennskap, så bra å få tips om denne romanen. Læring og inspirasjon i møtet mellom folk er noe av det vakreste med det fysiske biblioteket. Det er også noe av det fineste med bokdagene.

We’ll meet again!

Del dette innlegget

God jul!

Kjære alle i bibliotek og skole, takk for ekstraordinær innsats i 2020!

Digital lesefest

50.000 lesere har i høst brukt BookBites-appen aktivt minst én gang i måneden. Nesten 10.000 lesere er innom appen på daglig basis og den daglige leseøkten varer i gjennomsnitt 37 minutter per bruker. Det er klart for å summere opp året 2020.