Bokdager_høst_2019_NETT-14
Bokdager høsten 2019. Foto: Nikolaj Blegvad

Bokdagene arrangeres i høst som podkast

Bokdagene våre er en populær tradisjon som vi elsker å arrangere, men i høst kan vi ikke samle bibliotekarer fra mange forskjellige bibliotek i huset vårt. Til det er situasjonen med korona og smittespredning for alvorlig. I stedet lager vi bokdagene som podkast.

Behovet for å høre om høstens boknyheter er selvfølgelig like stort, og vi har derfor invitert forlagene til å presentere nye titler i en podkast. Da får du som jobber i bibliotek mulighet til å høre forlagene presentere høstens nyheter akkurat der du er og når det måtte passe deg. Og akkurat som på de fysiske bokdagene, har noen av forlagene med seg en forfatter som er aktuell med ny bok.

Barnebok-podkasten publiseres 30. september. Voksenbok-podkasten kommer 1. oktober.

Følg gjerne med på Facebook-siden vår de dagene, stikkord: goodiebags.

Vi savner dere!

Vi tror podkaster blir bra. Høsten 2019 gjorde vi gode erfaringer med formatet på barnebokdagen.

Samtidig må vi legge til: Vi savner å møte dere og håper av hele vårt bokdag- og bibliotekbankende hjerte at det blir mulig å samles i huset vårt når vårens bokdager skal arrangeres i mars 2021. Podkaster kan dekke informasjonsbehovet like godt. Du får oversikt over bokhøsten og kan høre om bøkene som kommer på tvers av det enkelte forlag.

Podkaster er likevel ikke en sosial møteplass på samme måte som fysiske møter er det, og det sosiale er en viktig del av bokdagene. Noe av det man tar med seg av ny kunnskap fra dagene, skjer nettopp fordi sidemannen i en pause kan si, vi hadde besøk av den forfatteren i fjor og det fungerte bare så bra, eller vi planlegger en lesesirkelrekke med bøker om vennskap, så bra å få tips om denne romanen. Læring og inspirasjon i møtet mellom folk er noe av det vakreste med det fysiske biblioteket. Det er også noe av det fineste med bokdagene.

We’ll meet again!

Del dette innlegget

Tjenestedesign skal gi folk en enda bedre opplevelse av biblioteket

Hun har lang og solid erfaring med store digitale prosjekt og har blant annet jobbet for Microsoft med fokus på brukeropplevelser. Tjenestedesigner Katrine Svela er Biblioteksentralens nye ressurs og skal hjelpe bibliotekene med å skape gode opplevelser for både ansatte og brukere.

3 ungdomsromaner om kjærlighet

Det er ikke vanskelig å leve seg inn i ungdommens lengsler og savn i disse dager der en fest kan bety fordømmelse og et kyss føles forbudt. Aud Kristine i Biblioteksentralen har derfor plukket ut tre romaner der du i alle fall kan lese om sitrende forelskelse og komplisert kjærlighet. Og det uavhengig av om den du elsker er gutt eller jente!

Nyheter til skolestart hos BS Undervisning!

Flere forlag og leverandører har laget nye og oppdaterte produkter til skolestart og fagfornyelsen. Både trykt og digitalt. Produktene er på vei inn i BS Undervisnings nettbutikk, og flere ligger der allerede. Du finner dem ved å søke med ISBN