Pendel kan brukes av skoleleder, lærer og elev.
Pendel kan brukes av skoleleder, lærer og elev. Foto: Shutterstock.com/Antonio Guillem

Full kontroll over digitale læremidler

Bruken av digitale læremidler i skolen øker, og med det øker også behovet for oversikt og system. Med den nye tjenesten Pendel vil BS Undervisning forenkle kjøp, bruk og administrasjon av læremidlene.

Siden 2006 har BS Undervisning spesialisert seg på salg av læremidler og har i dag rammeavtaler med flertallet av norske kommuner og fylkeskommuner.

– Vi kjenner skolenes innkjøpsmønstre veldig godt og ser stadig tydeligere at administrasjon av digitale læremidler byr på utfordringer, sier Olav Halvorsen, som er daglig leder i selskapet.

Gode rammeavtaler

– Det er ikke alltid de samme menneskene som kjøper inn digitalt som trykt på en skole. Det gjør at skolen kan gå glipp av mange fordeler, fortsetter Halvorsen.

Olav Halvorsen i BS Undervisning gleder seg til å tilby skolene en smart, systematisk og enkel løsning for digitale læremidler.

– De nye innkjøperne er ikke like kjent med skolens rammeavtaler. Ved å handle utenfor avtalen mister de oversikt over innkjøpene og hva skolene eller kommunen allerede har av tilgjengelige lisenser. I tillegg kan de gå glipp av gode rabatter som skolen har rett på, og som allerede er fremforhandlet i avtalen med oss.

Den tradisjonelle nettbutikken inneholder i dag over 2500 digitale produkter, og det lanseres stadig nye. For BS Undervisning er det dermed helt naturlig å ta sin del av jobben med å forenkle administrasjonen av det digitale i skolen.

– På mange måter er dette bare en forlengelse av det vi alltid har drevet med, og ikke minst blitt innmari gode på, i over tolv år.

Behov for system

Halvorsen beskriver et landskap som er vanskelig å manøvrere seg i.

– Leverandørene av digitale læremidler har ikke nødvendigvis noen standarder seg imellom, noe som gjør dette produktområdet komplekst og uoversiktlig å jobbe med. Vi så tidlig at det var nødvendig for skolene å få satt de digitale innkjøpene i system.

– Omfanget av digitale læremidler har økt betydelig, og vi vet at skolene både ønsker seg og trenger kontroll. Dette gjelder ikke bare på økonomi- og innkjøpssiden, men også for oversikt og distribusjon av lisenser.

– I tillegg erfarer vi at de trenger en annen type informasjon når de skal handle digitalt enn når de handler trykt. Det kan ikke lenger gjøres på samme måte. Derfor lanserer vi Pendel.

Smart løsning for læremidler

Pendel.no skal være en gratis tjeneste for alle som jobber i skolen. Her kan skoleleder, lærere og elever logge inn med Feide, og enkelt finne og kjøpe alle typer trykte og digitale læremidler fra alle leverandører. I tillegg vil de få full kontroll over innkjøp og budsjetter, se statistikk, administrere lisenser og mye mer.

– Det er viktig at kundene får oversikt og nødvendig informasjon på en lettfattelig måte. Det har dessuten vært viktig å gjøre det enkelt å tildele og bruke de digitale lisensene. Vi vet det har vært et savn i skolen.

Pendel blir også et fint utstillingsvindu for leverandørene. De vil nå møte en nettbutikk som tar hensyn til de digitale produktenes særegenheter, og som er tilpasset den digitale verden på en helt annen måte.

– På mange måter har vi jobbet med Pendel i flere år allerede. De siste årenes framtidsrettede ideer, tanker, ønsker og planer har nå materialisert seg i denne ene, altomfattende løsningen, Pendel. Og vi gleder oss til å invitere kundene våre med inn.

Les mer: pendel.no

Del dette innlegget

Tjenestedesign skal gi folk en enda bedre opplevelse av biblioteket

Hun har lang og solid erfaring med store digitale prosjekt og har blant annet jobbet for Microsoft med fokus på brukeropplevelser. Tjenestedesigner Katrine Svela er Biblioteksentralens nye ressurs og skal hjelpe bibliotekene med å skape gode opplevelser for både ansatte og brukere.

3 ungdomsromaner om kjærlighet

Det er ikke vanskelig å leve seg inn i ungdommens lengsler og savn i disse dager der en fest kan bety fordømmelse og et kyss føles forbudt. Aud Kristine i Biblioteksentralen har derfor plukket ut tre romaner der du i alle fall kan lese om sitrende forelskelse og komplisert kjærlighet. Og det uavhengig av om den du elsker er gutt eller jente!

Bokdagene arrangeres i høst som podkast

Bokdagene våre er en populær tradisjon som vi elsker å arrangere, men i høst kan vi ikke samle bibliotekarer fra mange forskjellige bibliotek i huset vårt. Til det er situasjonen med korona og smittespredning for alvorlig. I stedet lager vi bokdagene som podkast.