Pendel kan brukes av skoleleder, lærer og elev.
Pendel kan brukes av skoleleder, lærer og elev. Foto: Shutterstock.com/Antonio Guillem

Full kontroll over digitale læremidler

Bruken av digitale læremidler i skolen øker, og med det øker også behovet for oversikt og system. Med den nye tjenesten Pendel vil BS Undervisning forenkle kjøp, bruk og administrasjon av læremidlene.

Siden 2006 har BS Undervisning spesialisert seg på salg av læremidler og har i dag rammeavtaler med flertallet av norske kommuner og fylkeskommuner.

– Vi kjenner skolenes innkjøpsmønstre veldig godt og ser stadig tydeligere at administrasjon av digitale læremidler byr på utfordringer, sier Olav Halvorsen, som er daglig leder i selskapet.

Gode rammeavtaler

– Det er ikke alltid de samme menneskene som kjøper inn digitalt som trykt på en skole. Det gjør at skolen kan gå glipp av mange fordeler, fortsetter Halvorsen.

Olav Halvorsen i BS Undervisning gleder seg til å tilby skolene en smart, systematisk og enkel løsning for digitale læremidler.

– De nye innkjøperne er ikke like kjent med skolens rammeavtaler. Ved å handle utenfor avtalen mister de oversikt over innkjøpene og hva skolene eller kommunen allerede har av tilgjengelige lisenser. I tillegg kan de gå glipp av gode rabatter som skolen har rett på, og som allerede er fremforhandlet i avtalen med oss.

Den tradisjonelle nettbutikken inneholder i dag over 2500 digitale produkter, og det lanseres stadig nye. For BS Undervisning er det dermed helt naturlig å ta sin del av jobben med å forenkle administrasjonen av det digitale i skolen.

– På mange måter er dette bare en forlengelse av det vi alltid har drevet med, og ikke minst blitt innmari gode på, i over tolv år.

Behov for system

Halvorsen beskriver et landskap som er vanskelig å manøvrere seg i.

– Leverandørene av digitale læremidler har ikke nødvendigvis noen standarder seg imellom, noe som gjør dette produktområdet komplekst og uoversiktlig å jobbe med. Vi så tidlig at det var nødvendig for skolene å få satt de digitale innkjøpene i system.

– Omfanget av digitale læremidler har økt betydelig, og vi vet at skolene både ønsker seg og trenger kontroll. Dette gjelder ikke bare på økonomi- og innkjøpssiden, men også for oversikt og distribusjon av lisenser.

– I tillegg erfarer vi at de trenger en annen type informasjon når de skal handle digitalt enn når de handler trykt. Det kan ikke lenger gjøres på samme måte. Derfor lanserer vi Pendel.

Smart løsning

Pendel.no skal være en gratis tjeneste for alle som jobber i skolen. Her kan skoleleder, lærere og elever logge inn med Feide, og enkelt finne og kjøpe alle typer trykte og digitale læremidler fra alle leverandører. I tillegg vil de få full kontroll over innkjøp og budsjetter, se statistikk, administrere lisenser og mye mer.

– Det er viktig at kundene får oversikt og nødvendig informasjon på en lettfattelig måte. Det har dessuten vært viktig å gjøre det enkelt å tildele og bruke de digitale lisensene. Vi vet det har vært et savn i skolen.

Pendel blir også et fint utstillingsvindu for leverandørene. De vil nå møte en nettbutikk som tar hensyn til de digitale produktenes særegenheter, og som er tilpasset den digitale verden på en helt annen måte.

– På mange måter har vi jobbet med Pendel i flere år allerede. De siste årenes framtidsrettede ideer, tanker, ønsker og planer har nå materialisert seg i denne ene, altomfattende løsningen, Pendel. Og vi gleder oss til å invitere kundene våre med inn.

Les mer: pendel.no

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Les også

Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.

Digitale læremidler – hva er hva?

Bruken av digitale læremidler i undervisningen øker stadig, og med det dukker det også opp nye ord vi må forholde oss til. Noen har stålkontroll, mens andre kan oppleve det som vanskelig å få oversikt over mangfoldet av produkttyper og uttrykk. For hva er egentlig forskjellen på en Smartbok og en Unibok? Og hvordan var dette med Brettbok igjen?

DDB digitaliserer danske bibliotek

– De største kommunene kunne helt sikkert gjennomført digitaliseringen selv, men de mindre ville fått problemer med å holde følge, sier Glenn Leervad Bjørnhart, sekretariatsleder for Danskernes Digitale Bibliotek (DDB).