_H1A9974-Edit

Hvordan jobber Bibliotekenes Hus med å redusere koronasmitte

Alle selskapene i Bibliotekenes Hus ønsker å bidra i den nasjonale dugnaden. Mange av oss har hjemmekontor og en del av virksomheten er satt på hold. Dette påvirker i stor grad leveransen fra oss, men vi forsøker å opprettholde så mye som mulig innenfor rammen av godt smittevern.

Se også de enkelte selskaps hjemmesider for informasjon.

Artikkelen er oppdatert 20. mars.

Du kan fortsatt bestille fra oss

Du kan bestille bøker og andre varer som normalt fra alle selskapene. Bruk gjerne hjemmesidene våre og nettbutikker.

Konsulenttjenester, som for eksempel interiørtjenester fra BS Eurobib, er også mulig å bestille. Hjemmebaner er gjort om til arbeidsplasser:)

Endringer i utkjøringer og leveringer

Når det gjelder utkjøring av varer, er det store endringer. Skoler, barnehager og de fleste bibliotek holder stengt.

Biblioteksentralen: Vi ser nå an hvor mange bibliotek som har ansatte til stede og som ønsker å motta nye bøker. Alle bestillinger som gjøres nå, sendes ellers ut så snart bibliotekene åpner igjen.

Hvis dere ønsker å motta nye bøker i denne perioden med publikumstengte bibliotek, gi oss beskjed om det via dette skjemaet:

Skjema for å motta bøker (Biblioteksentralen)

BS Undervisning: Som følge av at alle skoler og barnehager er stengt, stanses levering av trykte læremidler midlertidig. Alle bestillinger som gjøres nå, sendes ut så snart skolene åpner igjen. Dersom du har en bestilling som haster, kan vi håndtere ordre som ønskes levert.

Se mer i denne artikkelen (BS Undervisning)

BS Eurobib: Vi prøver i størst mulig grad å sende ut varer som normalt, bare med litt lengre leveringstid. Viktig! Vennligst oppgi mobilnummer i tillegg til kontaktperson i feltet «Leveringskontakt» på siden «Bekreft bestilling». Dersom dere ikke kan motta ordren, vennligst gi beskjed om dette til kundeservice@bseurobib.no der dere oppgir ordrenummeret.

Fjernlån

NBT har stanset utkjøring av fjernlån og transport av bøker mellom bibliotek, så lenge situasjonen er som nå.

Levering av digitale læremidler bestilt fra BS Undervisning

Digitale læremidler leveres som normalt, slik at dere raskest mulig får tilgang. Dette anser vi som spesielt viktig nå ettersom mer av læringen må foregå hjemme. Bruk nettbutikken vår til å bestille.

Levering av e-bøker og e-lydbøker bestilt fra Biblioteksentralen

E-bøker og e-lydbøker kan bestilles som normalt. Bøkene vil komme raskt ut til lånerne, noe som er ekstra viktig nå. Merk at bestillingene må gjøres i bsebok.no og ikke på bibsent.no som for papirbøkene. Ta kontakt med kundesenteret til Biblioteksentralen hvis biblioteket trenger brukerkonto til bsebok.no.

Vi har samlet alt markedsføringsmateriell til utlåns- og leseappen BookBites på ett sted.

Arrangement og møter

Alle arrangement der vi er arrangør, for eksempel bokdager, er avlyst eller utsatt. Se oversikt på kalenderen i Bibliotekenes Hus

Møter med bibliotek og skoler tas via video eller lignende. Reiser er satt på hold.

Slik kontakter du oss

Kundesenteret og kontaktflatene til selskapene er åpne og fungerer langt på vei som normalt. Vi er klare til å høre fra deg!

Biblioteksentralen: Ta kontakt med kundesenter via telefon, e-post eller kontaktskjema

BS Undervisning: Ta kontakt via kontaktsjema eller bruk e-posten brukerhjelp@bsundervisning.no

NBT: Bruk e-posten kundeservice@nbt.as eller ring 23 14 03 25

BS Eurobib: Ta kontakt med kundesenter via telefon, e-post eller kontaktskjema

Mange av de ansatte har hjemmekontor, men kan nås via e-post og telefon. Vi stenger for besøk i Bibliotekenes Hus i Alf Bjerckes vei 20.

Ta vare på hverandre

Vi håper alle ansatte på bibliotek, skoler og barnehager har det så godt som mulig i denne situasjonen. Ta vare på hverandre ‒ selv om det er vanskelig å gi en klem i koronatider, kan vi alle trenge et ekstra varmt smil.

Del dette innlegget

Ny e-lydbokmodell er i gang

Utlånsappen BookBites, som brukes av en rekke bibliotek til å låne ut digitale bøker, har gjort alle nødvendige tilpasninger for å innføre ny modell for e-lydbøker. Bøkene kan bibliotekene bestille av Biblioteksentralen.

Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.