narvik-krigsminnemuseum

Interaktivt og moderne krigsmuseum i Narvik

Nord-Norges krigshistorie møter ny teknologi i Narvik Krigsmuseum.

7. juli i år var det duket for åpningen av Narvik Krigsmuseum. Etter lang tid med planlegging står det 1 600 kvadratmeter store krigsmuseet klart, og både BS Eurobib og samarbeidspartner Redia fra Danmark er storfornøyde med resultatet.

– Vi ønsket å skape noe unikt, som fikk krigshistorien fram ved hjelp av interaksjon og design. Det har blitt brukt mange ulike teknologier for å få det til, og resultatet er storslagent, forteller prosjektleder Kenneth Holm i Redia.

– Har integrert historien i møblene

Narvik Krigsmuseum har vært til stede siden 1964. Viktig og spennende historie måtte tas fram i lyset, og med 1 600 kvadratmeter har krigshistorien i Nord-Norge fått plassen den fortjener.

– En avdeling omhandler andre verdenskrig i Nord-Norge – og ikke minst okkupasjonstiden – mens den andre delen får besøkende til å reflektere over hvilket syn de har på krig. I mine øyne er dette det mest unike med museet. Vi har kombinert historie med refleksjon, og ser at publikum responderer godt på dette, sier Holm.

Holm forteller at de interaktive elementene ved museet har resonnert med de fleste.

– Vi har integrert historien i møblene og utstillingsobjektene. I tanksen, for eksempel, kan du trykke på en knapp og få en projektorframvisning som viser to mennesker i tanksen. Du ser dem snakke sammen, mens skuddlydene stadig kommer nærmere. Til slutt sprenger den, og flammene tar over. Det forteller historien helt av seg selv, og får deg til å tenke, forteller han.

– BS Eurobib var en flott samarbeidspartner

Redia har vært involvert i prosjektet siden oktober i fjor, og har hatt et tett samarbeid med både krigsmuseet og BS Eurobib. Holm forteller at han er svært fornøyd med samarbeidet, og setter pris på alt engasjementet fra publikum.

– Da vi kom inn i prosjektet, var BS Eurobib allerede tungt involvert, og de var en flott samarbeidspartner med tanke på avvikling av det økonomiske, logistikken og alt annet. Vi har hatt et nært og godt samarbeid med våre norske kollegaer, og er stolte over prosjektet, sier Holm.

Selv med introduksjonen av mange nye teknologier, mener Holm det viktigste er historien.

– Vi ser på teknologi som et verktøy. Det viktigste er historiene du vil fortelle, teknologien skal bare støtte oppunder det. Når du kombinerer dem får du en flott fortalt historie, som har et moderne preg, avslutter Holm.

Les om digitale og interaktive løsninger på BS Eurobibs hjemmesider.

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Les også

Ny e-lydbokmodell er i gang

Utlånsappen BookBites, som brukes av en rekke bibliotek til å låne ut digitale bøker, har gjort alle nødvendige tilpasninger for å innføre ny modell for e-lydbøker. Bøkene kan bibliotekene bestille av Biblioteksentralen.

Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.