A4DFCF0E-CB25-4D71-9FC2-9E7BB5281235
Hans Olav Brenner er programleder i P2-lytternes romanpris. Foto: NRK

Kan dette bli Norges største lesesirkel?

P2-lytternes romanpris søker lesesirkler. Vil ditt bibliotek være med?

I fjor diskuterte lesesirkler på lokalbibliotekene i Oslo flere av de nominerte bøkene. Nå håper radioprogrammet at prisen kan engasjere lesesirkler over hele landet.

Vinneren av P2-lytternes romanpris kåres i overgangen januar/februar 2020. Da har seks utvalgte P2-lyttere fra hele landet diskutert seg fram til hvilken norsk roman som var den aller beste fra 2019.

Jurymedlemmene skal lese seks romaner som er valgt ut av P2s litteraturmedarbeidere. Deretter møtes juryen ansikt til ansikt for å velge vinner.

De seks romanene offentliggjøres 20. november. Da kan også lesesirkelen (eller lesesirklene) på biblioteket ditt velge ut noen av de nominerte bøkene. Hvilke bøker får dere mest lyst til å lese? Hvor mange kan dere rekke i løpet av 8‒9 uker? Og vil juryen på radioen ha de samme diskusjonene dere har hatt?

På radioen sendes lyttersamtalene i uke 5 i 2020. Programleder er Hans Olav Brenner.

Bli med!

Meld gjerne fra om lesesirkelen på ditt bibliotek vil være med. Tilbakemelding og eventuelle spørsmål kan sendes til: romanprisen@nrk.no

Del dette innlegget

Libry Assist: Et unikt verktøy utviklet til Deichman

Alle bøkene i Oslos nye hovedbibliotek er satt opp på hyllene med hjelp fra det nyutviklede mobile og digitale verktøyet Libry Assist. Prosjektet og utviklingssamarbeidet med Deichman representerer en ny måte å jobbe med produktutvikling for Biblioteksentralen.

martin-kristoffer-bråthen-og-elise-conradi

Ut av filterboblene

Bibliotekenes digitale tjenester for opplevelser og kunnskapsformidling bør bygge på andre verdier enn de som styrer Amazon eller Netflix. Koronakrisen har gjort det tydeligere at bibliotekene må finne sin rolle i det digitale landskapet, mener Martin Kristoffer Bråthen og Elise Conradi.