A4DFCF0E-CB25-4D71-9FC2-9E7BB5281235
Hans Olav Brenner er programleder i P2-lytternes romanpris. Foto: NRK

Kan dette bli Norges største lesesirkel?

P2-lytternes romanpris søker lesesirkler. Vil ditt bibliotek være med?

I fjor diskuterte lesesirkler på lokalbibliotekene i Oslo flere av de nominerte bøkene. Nå håper radioprogrammet at prisen kan engasjere lesesirkler over hele landet.

Vinneren av P2-lytternes romanpris kåres i overgangen januar/februar 2020. Da har seks utvalgte P2-lyttere fra hele landet diskutert seg fram til hvilken norsk roman som var den aller beste fra 2019.

Jurymedlemmene skal lese seks romaner som er valgt ut av P2s litteraturmedarbeidere. Deretter møtes juryen ansikt til ansikt for å velge vinner.

De seks romanene offentliggjøres 20. november. Da kan også lesesirkelen (eller lesesirklene) på biblioteket ditt velge ut noen av de nominerte bøkene. Hvilke bøker får dere mest lyst til å lese? Hvor mange kan dere rekke i løpet av 8‒9 uker? Og vil juryen på radioen ha de samme diskusjonene dere har hatt?

På radioen sendes lyttersamtalene i uke 5 i 2020. Programleder er Hans Olav Brenner.

Bli med!

Meld gjerne fra om lesesirkelen på ditt bibliotek vil være med. Tilbakemelding og eventuelle spørsmål kan sendes til: romanprisen@nrk.no

Last ned plakat her

Del dette innlegget

Ny e-lydbokmodell er i gang

Utlånsappen BookBites, som brukes av en rekke bibliotek til å låne ut digitale bøker, har gjort alle nødvendige tilpasninger for å innføre ny modell for e-lydbøker. Bøkene kan bibliotekene bestille av Biblioteksentralen.

Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.

Digitale læremidler – hva er hva?

Bruken av digitale læremidler i undervisningen øker stadig, og med det dukker det også opp nye ord vi må forholde oss til. Noen har stålkontroll, mens andre kan oppleve det som vanskelig å få oversikt over mangfoldet av produkttyper og uttrykk. For hva er egentlig forskjellen på en Smartbok og en Unibok? Og hvordan var dette med Brettbok igjen?