Karakterene ble bedre med digitale læremidler

Skoleresultatene til Sofie Myklebust var slett ikke dårlige. Mange ville vært riktig fornøyde med et gjennomsnitt på 4,3. Men Sofie følte at hun hadde mer inne. Det var en av grunnene til at hun byttet skole da hun skulle opp i 10. klasse.

– Jeg begynte på CIS, Children´s International School, i Moss. En av de store forskjellene på denne skolen og den jeg kom fra var bruken av læremidler. På den gamle skolen min var undervisningen bra, men veldig tradisjonelt lagt opp med lærebøker. På CIS brukes det bare digitale læremidler. Undervisningen foregår dessuten på engelsk i de fleste fag.

Sofie Myklebust. Foto: copyright, privat

– Allerede andre dag på skolen fikk jeg utdelt min egen iPad til skolearbeidet. Det var også utplassert 10 MacBook lett tilgjengelig hvis vi skulle ønske å bruke dem i løpet av skoledagen. Læreren underviste og forklarte som vanlig, men i tillegg fantes det apper for alle fag som vi selv kunne jobbe med. Også matteoppgaver ble løst på egen app. De eneste vanlige bøkene som ble brukt var noen enkle notatbøker. Selv tavlen i klasserommet er digital på denne skolen, og alle lærerne har MacBook.

Lettere å ta til seg ny kunnskap med digitale læremidler

– I løpet av det året jeg gikk på CIS gikk jeg opp fra 4,3 til 4,8 i karaktergjennomsnitt, spesielt ble jeg bedre i naturfag og spansk. Jeg tror det har veldig mye med læremidlene å gjøre. Min generasjon har brukt digitale flater helt fra vi var ganske små, det er naturlig for oss å bruke dem, og litt tyngre å jobbe med bøker. Vi er vant til å jobbe interaktivt, ikke bare ta imot passivt slik det blir med en bok. Undervisningen blir mer levende, det er lettere å ta til seg ny kunnskap. Personlig synes jeg også det er bedre å lese på skjerm enn på papir.

– Nå er jeg i gang med første året på videregående på en annen skole, og da er det tilbake til skolebøker igjen. Det er litt nedtur, men vi bruker i alle fall skole-PC!

BS Undervisning har forslag til digitale læremidler til grunnskoler og videregående skoler på sine hjemmesider.

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Les også

Ny e-lydbokmodell er i gang

Utlånsappen BookBites, som brukes av en rekke bibliotek til å låne ut digitale bøker, har gjort alle nødvendige tilpasninger for å innføre ny modell for e-lydbøker. Bøkene kan bibliotekene bestille av Biblioteksentralen.

Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.