Nå starter Biblioteksentralens leveranse av metadata til Nasjonalbiblioteket

‒ Vi er stolte over å være Nasjonalbibliotekets nye leverandør av metadata til norske bibliotek. For oss er dette en naturlig forlengelse av arbeidet med metadata som har vært del av virksomheten vår i over 60 år. Våre data utvikles hele tiden med bibliotekenes og lesernes behov i sentrum, sier Hans A. Vigen, administrerende direktør i Biblioteksentralen.

7 tips til små bibliotek som vurderer meråpent

Er du biblioteksjef i en liten kommune og usikker på hva selvbetjent bibliotek vil kreve av dere? Eirik Bøhn Hagen har jobbet med meråpent-løsninger i over seks år. Her gir han råd til mindre kommuner, slik at dere kan komme i gang på en god og forutsigbar måte.

Lytt til bokhøsten 2020

Da vi ikke kunne ha bokdagene fysisk i Bibliotekenes Hus i høst, lagde vi dem som lyd i stedet. Nå er podkastene for barnebokdagen og voksenbokdagen lansert!

En sjanger i sterk vekst

Det kommer stadig flere tegneserieromaner for barn på norsk. Vi har spurt Lindy Andersen i Fontini og Ingrid Greaker Myhren i Kagge om hvorfor sjangeren er blitt så populær.

Det store datakappløpet

I medie- og annonseindustrien pågår et datakappløp. Vårt privatliv blir nærgående kartlagt av kommersielle aktører. Datatilsynet besøkte Tr*ffpunkt.

Bøker om barsel

Å sette et nytt liv til verden er både en dypt eksistensiell og helt vanlig erfaring, og den arter seg ulikt for alle som gjennomgår den. I høst sammenfaller utgivelsene av et knippe romaner der unge, norske forfattere bruker graviditet og barsel som ledemotiv.