Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.

Digitale læremidler – hva er hva?

Bruken av digitale læremidler i undervisningen øker stadig, og med det dukker det også opp nye ord vi må forholde oss til. Noen har stålkontroll, mens andre kan oppleve det som vanskelig å få oversikt over mangfoldet av produkttyper og uttrykk. For hva er egentlig forskjellen på en Smartbok og en Unibok? Og hvordan var dette med Brettbok igjen?

DDB digitaliserer danske bibliotek

– De største kommunene kunne helt sikkert gjennomført digitaliseringen selv, men de mindre ville fått problemer med å holde følge, sier Glenn Leervad Bjørnhart, sekretariatsleder for Danskernes Digitale Bibliotek (DDB).

Har du husket å fornye de digitale lisensene?

Mange av de digitale lisensene som skolene bruker, må fornyes før hvert skoleår. Dette betyr at dersom skolen din benytter lisenser i dag som dere ønsker å beholde også neste skoleår, er det på tide at disse fornyes.

Full kontroll over digitale læremidler

Bruken av digitale læremidler i skolen øker, og med det øker også behovet for oversikt og system. Med den nye tjenesten Pendel vil BS Undervisning forenkle kjøp, bruk og administrasjon av læremidlene.

Biblo – barnas eget bibliotekunivers

– Biblos ambisjon er å heve kvaliteten på formidlingen i samarbeid med barn og unge, bibliotekarer, lærere og eksterne partnere, sier redaktør Klaus Støvring.

Se film fra bokdagene

Bokdagene har i løpet av kort tid etablert seg som en populær tradisjon i Bibliotekenes Hus. Dagene arrangeres hver vår og høst av Biblioteksentralen i samarbeid med en rekke norske forlag.

Svartjenesten Biblioteksvagten har 20-årsjubileum

– Vi går inn for å være en samlende ressurs for bibliotek i Danmark, den menneskelige stemmen som også alltid kan kontaktes når biblioteket er ubemannet, sier Vera Daugaard, bibliotekar i hovedbiblioteket i Herning og prosjektleder for Biblioteksvagten.

Morsomt og trygt med nettbrett i biblioteket

– Publikum er veldig fornøyd, alt som er nytt er gøy. Nettbrettene står i barneavdelingen og det faller seg naturlig for ungene å bruke dem. De er overhodet ikke redd for å trykke på ting, sier Anders Futtrup. Han er fagansvarlig i publikumsavdelingen på Skien bibliotek, som har brukt nettbrettene i Hublet-løsningen siden høsten 2018.