Foto: Illustrasjonsbilde, copyright, Raxpixel.com/Shutterstock
Foto: Illustrasjonsbilde, copyright, Raxpixel.com/Shutterstock

Læring på digitale flater

Før snakket man mye om digitale verktøy som var på vei, men nå kan man trygt si at de er her for fullt. Hva innebærer det for skolene som skal formidle? Konferansen «Læring på digitale flater» skal skape felles grunn.

Aldri før har man hatt større muligheter til å velge i en rikdom av forskjellige digitale læremidler og læringsverktøy. Noen lover mer enn de kan holde, andre går langt under radaren. Så hva skal skole eller en lærer gripe fatt i? Finnes det skoler som har erfaringer og førstehåndskjennskap til dette nye? Ja, heldigvis.

En bugnende verktøykasse

– Vi har som formål å vise hva som finnes der ute av nye og nyttige digitale læremidler og arenaer. Vi vil vise fortrinnene som ligger i de nye verktøyene, hvordan de kan forsterke budskap og læring og hvor fallgruvene er når skolene begynner med dette nye. Gjennom foredrag fra ledende fagfolk på sine respektive felter, vil man få se spennende og inspirerende bruk av nye verktøy. Vi tror de fleste vil få en digital oppvåkning av å se dette, forteller Olav Reitan i DigitalKompetanse.no

Olav Reitan er daglig leder i DigitalKompetanse, hovedarrangør av «Læring på digitale flater», og BrettBoka. Foto: Privat.

– Verktøyene, som spenner fra apper og bøker på nettbrett til webbaserte tjenester, gjør ikke bare læringen smidigere, men letter også hverdagen for mange grupper, slik som barn og unge med dysleksi eller lærevansker. Aldri har man hatt bedre verktøy til rådighet, og nå gleder vi oss til å vise dem frem, fortsetter han.

– Konferansene har fokus på god praksis, effektiv læring og digitale læringsressurser utviklet for norsk skole, kultur og språk. Vi vil synliggjøre digitale ressurser, metoder og praksis som skaper motivasjon, effektiv læring og godt læringsutbytte, understreker Olav Reitan.

Skal inspirere

Konferansen, som skal foregå i Sandefjord, Tromsø og Bergen i løpet av februar og mars 2017, vil ta for seg tema som læringsverktøy i skolen, verktøy for elever med språk-, lese- og skrivevansker, verktøy for kartlegging, men også temaer som grenser mot lek, som programmering av roboter, mulighetene som ligger i smartklokker, ja, hele det digitale læringsuniverset utforskes.

Elisabeth Rudi Lund er blant foredragsholderne på konferansen «Læring på digitale flater». Lund er rektor ved Fernanda Nissen skole i Oslo og har høstet gode erfaringer med bruk av iPad i læringssituasjoner. Ipad skaper engasjement og øker læring, mener hun. Foto: Privat.

Målet? Det er å gi inspirasjon og kunnskap slik at man rett og slett får lært bort enda mer ved å skape engasjement rundt læringen. Fordragsholderne er først og fremst valgt med tanke på sitt fagfelt, men også grunnet underholdningsverdien i foredraget. De er de fremste på sine fagfelt og er tilgjengelige for samtaler i pauser og etter programmet.

Utover det blir det workshops, festmiddag og mulighet for faglige og kollegiale samtaler.

«Læring på digitale flater» arrangeres av DigitalKompetanse.no i nært samarbeid med BS Undervisning, IKT Norge, Dysleksi Norge, Statped, Senter for IKT i utdanningen og Oslo Edtech. Disse vil du kunne treffe som utstillere, samt en rekke andre leverandører av digitale læremidler og læringsverktøy. Alle som jobber med formidling av kunnskap, som lærere, pedagoger, skoleledere, skoleeiere og IKT-ansvarlige er i målgruppen.

– Konferansene er for skoleeiere, skoleledere, lærere og IKT-ansvarlige i grunnskole og videregående, og vi våger påstanden om at dette er den mest komplette konferansen som finnes om temaet digitale læringsverktøy, så her vil mange innen undervisningssektoren få sjelden godt faglig påfyll, avslutter Olav Reitan i DigitalKompetanse.no

Sjekk programmet, se filmintervjuer med foredragsholdere og meld deg på konferansen på nettsidene til BS Undervisning

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Les også

Ny e-lydbokmodell er i gang

Utlånsappen BookBites, som brukes av en rekke bibliotek til å låne ut digitale bøker, har gjort alle nødvendige tilpasninger for å innføre ny modell for e-lydbøker. Bøkene kan bibliotekene bestille av Biblioteksentralen.

Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.