Bokdager_høst_2019_NETT-14
Barnebokdagen under høstens bokdager i Bibliotekenes Hus samlet deltakere fra norske folke- og skolebibliotek. Foto: Nikolaj Blegvad.

Podkast fra barnebokdagen i Bibliotekenes Hus

Den 25. september arrangerte vi barnebokdag for 150 barne- og skolebibliotekarer. Nå kan du høre smakebiter fra noen av forlagene som presenterte bøker den dagen og få tilgang til barnebokhøsten via øret.

Hør podkasten på soundcloud.com

Hver høst og vår arrangerer Biblioteksentralen bokdager over to dager i samarbeid med en rekke norske forlag. Den første dagen handler om voksenbøker, mens den andre dagen har fokus på barne- og ungdomsbøker. Særlig til denne dagen har vi lange ventelister og har ikke plass til alle som vil komme. I år ville vi gjøre noe med det, og ideen til podkast var født. En podkast kan også gjøre dagen litt mer tilgjengelig for alle som ikke har mulighet til å komme hele veien til Oslo og Bibliotekenes Hus.

Forlagene dere kan høre presentere barnebøker og noen ungdomsromaner (dem utgis det altfor få av) i podden er:

Fontini

Aschehoug

Kagge

Gyldendal

Egmont

Omnipax

Første gang med podkast gir mersmak

Dessverre stod ikke teknikken oss bi hele dagen. Noen opptak er derfor ikke teknisk gode nok til å lage som podkast, og dere vil se av programmet til barnebokdagen at det savnes podkast fra flere av forlagene og enkelte av forfatterne som var med forlaget sitt. Det beklager vi.

Neste gang regner vi med å kunne videreformidle alle de fine forlagspresentasjonene og ha full kontroll på alle mikrofoner. For podkast har definitivt gitt mersmak. Vi var i utgangspunktet spent på om bokdagkonseptet lot seg overføre til lydformat. Forlagene viser til omslag i sine presentasjoner og opplesinger fra billedbøker følges av oppslag på skjerm, så publikum kan følge med på bildene som forteller mye av historien. Hvordan ville det høres ut på «radio»? Det gikk helt bra, viste det seg. Og det fine med lyd på øret er at aktiviteten kan gjøres samtidig med andre oppgaver som ikke krever så mye oppmerksomhet.

Hør podkasten fra barnebokdagen på soundcloud.com

Dere finner oss også på Spotify.

Del dette innlegget

Ny e-lydbokmodell er i gang

Utlånsappen BookBites, som brukes av en rekke bibliotek til å låne ut digitale bøker, har gjort alle nødvendige tilpasninger for å innføre ny modell for e-lydbøker. Bøkene kan bibliotekene bestille av Biblioteksentralen.

Digitale læremidler – hva er hva?

Bruken av digitale læremidler i undervisningen øker stadig, og med det dukker det også opp nye ord vi må forholde oss til. Noen har stålkontroll, mens andre kan oppleve det som vanskelig å få oversikt over mangfoldet av produkttyper og uttrykk. For hva er egentlig forskjellen på en Smartbok og en Unibok? Og hvordan var dette med Brettbok igjen?