Søk Asset 1 Meny Asset 1

Princh – en nyskapende og intuitiv utskriftsløsning for bibliotek

Princh har redusert bruken av kontanter og spart arbeidstid på danske bibliotek. Nå er tjenesten tilgjengelig i Norge gjennom selskapene i Bibliotekenes Hus.

Da Princh ble lansert vinteren 2015, var det en etterlengtet nykommer. Med Princh kan publikum administrere og betale for utskriftsjobben helt selv – uten å involvere de ansatte på biblioteket.

Det å kunne skrive ut brev, eksamensoppgaver, jobbsøknader, billetter, kontoutskrifter eller andre typer dokument har lenge vært et populært tilbud på biblioteket. Ikke alltid til de ansattes store glede, siden administrasjon og betaling fører til mye arbeid som kunne ha blitt brukt bedre på andre oppgaver. Med meråpne bibliotek har behovet for selvbetjente løsninger dessuten blitt enda mer nødvendig.

Med Princh kan du skrive ut dokumenter på bibliotekets printer fra din egen mobil eller bærbare datamaskin. Du kan også bruke bibliotekets publikums-pc-er. Verken brukerkonto eller lånekort er påkrevd.

Hvorfor velge Princh?Asset 1

• Princh er en gratis programvareplattform for utskrift i bibliotek helt uten investerings- eller vedlikeholdskostnader.
• Princh er brukervennlig og intuitiv: Du kan skrive ut dokumenter direkte fra egen smartphone eller bærbare datamaskin, eller bruke bibliotekets publikums-pc-er. Verken brukerkonto eller lånekort er påkrevd.
• Biblioteket slipper å bruke tid på administrere utskriftsjobbene, og bruken av kontanter reduseres siden betalingen skjer online av sluttbruker.

Betaling i PrinchAsset 1

• Betaling er en integrert del av Princh og gjennomføres av sluttbruker over nettet.
• Biblioteket velger selv hva de vil at utskrifter skal koste. Biblioteket kan differensiere i pris etter antall sider, mellom utskrift i A4 eller A3 og mellom utskrift i svarthvitt eller farge.
• Det framkommer tydelig i løsningen hva utskriftsjobben til sammen vil koste sluttbruker og det samlede antall sider.
• 4 ganger i året avregnes inntektene av utskrifter utført på ditt bibliotek. Beløpet sendes til det kontonummeret biblioteket har oppgitt til Princh sammen med en fakturaoversikt. På denne måten blir det enkelt for biblioteket å bokføre inntekter fra utskriftene.
• Betaling til Princh avregnes i kvartaloppgjøret, der 2 kroner trekkes per utskrevet dokument – ikke per side. Det koster to kroner om dokumentet er på én eller hundre sider.

Kom i gang med PrinchAsset 1

• Ta kontakt med Bibliotekenes Hus for å fastsette dato for installering: salg@bibliotekeneshus.no
• Biblioteket får tilgang til administrasjonsverktøyet, tilsendt gratis markedsføringsmateriell og gjennomfører opplæring av ansatte.
• Installasjonen gjennomføres i samarbeid med Princh på fastsatt dato, og er raskt ferdig.
• Princh er klar for bruk på ditt bibliotek.

– Det fins mange utskriftsløsninger på markedet, men bare Princh er utviklet for og med bibliotek

Det er et lite teknologifirma i Århus som har utviklet Princh. På knapt ett år har de opplevd et lite gründereventyr. I dag bruker om lag halvparten av alle danske folkebibliotek løsningen.

I møte med Thomas Ommen, daglig leder i Princh, forklarer han suksessen med at de tidlig etablerte et godt samarbeid med danske bibliotek og at de tok seg tid til å lytte før de begynte å utvikle.

Thomas Ommen trekker fram det tette samarbeidet med bibliotek i Danmark som spesielt viktig for den raske framgangen til Princh.

– I første omgang var vi en bare en liten gjeng som ønsket å jobbe sammen. Vi ville gjerne lage en mobil utskriftsløsning. Men ganske snart fikk vi Randers bibliotek som kunde. På mange måter startet det der, sier Ommen og utdyper:

– Randers bibliotek kom med tilbakemeldinger om bibliotekets spesielle behov og hjalp oss med å definere utfordringer. Bruken av kontanter måtte ned, brukerne skulle kunne skrive ut når biblioteket var åpent utenom betjent tid, bokføringen av innbetalinger måtte bli enklere og tilgangen og bruken av løsningen måtte være enkel å forstå. Randers lagde egentlig en kravspesifikasjon til oss, og så gikk vi hjem og lagde det.

– Siden har vi hatt tett dialog med alle folkebibliotek i Danmark. Derfor kan jeg med hånden på hjertet si at det ikke fins noen bedre utskriftsløsning for bibliotek. Vi har ikke tatt en eksisterende løsning og tredd nedover bibliotekene. Vi har laget en løsning for og med bibliotek som løser de konkrete og faktiske behovene som bibliotek har.

Selvbetjening i sentrum

Det har vært helt avgjørende for Ommen og kollegaene hans å lage noe som er enkelt og intuitivt å bruke.

– Vi har jobbet ut ifra en selvbetjeningsmodell. All utvikling i Princh handler om å finne løsninger som gjør sluttbruker selvbetjent, med så lite involvering fra personalets side som overhodet mulig, sier Ommen og gir et eksempel:

– Noe av det spesielle for bibliotek er at de fleste som kommer for å skrive ut noe der, gjør det sjelden. Det gir rett og slett ikke mening å måtte opprette en brukerkonto for en tjeneste du bruker én til to ganger i året. Det er derfor viktig at Princh kan brukes uten lånekort eller brukerkonto.

– Det samme prinsippet gjelder for betaling. Sluttbruker betaler for utskriftsjobben online med kredittkort. Alt skjer i Princh. De ansatte kontaktes bare i de tilfellene der sluttbruker ikke har mulighet til å betale over nett, og da fins det en enkel løsning for det i administrasjonsverktøyet.

Et miljøvennlig alternativ

Man kan kanskje lure på hva det var som fikk folka i Princh til å satse på en utskriftsløsning i et samfunn som blir mer og mer papirløst. Paradoksalt nok er det den sterkeste drivkraften for Thomas Ommen:

– Vårt største mål med Princh er å ta rotta på hjemmeprinter’n. Vi skriver ut mindre og mindre. Det fører igjen til at når vi skal bruke hjemmeprinter’n, så har blekkpatronen tørket inn eller gått tom, vi har glemt å kjøpe papir eller at noe ikke virker lenger. Det er egentlig ingen grunn til å ha en printer hjemme, så lenge det fins gode alternativer på biblioteket eller andre steder i det offentlige rom, sier Ommen og sammenligner det med behovet for tilhengere:

– Vi trenger en tilhenger kanskje noen få ganger i året. Til å kjøre bort søppel etter storrydding i kjelleren eller vårens hagedugnad. Da er det både enklere og rimeligere å leie eller låne en tilhenger framfor å kjøpe en selv som bare tar opp plass og står og støver ned resten av året.

– Også fra et miljøperspektiv er det bedre om vi bruker biblioteket til å skrive ut de få utskriftsjobbene vi har enn at hver og en av oss skal ha sin egen printer, avslutter Ommen, som nå er glad for at løsningen også lanseres i Norge. Kanskje vi kan kvitte oss med hjemmeprinter’n her, også?

Last ned produktark

eilenpedersen2

Ta kontakt

Eilen Pedersen
salgskoordinator
salg@bibliotekeneshus.no
22 08 98 46 / 22 08 98 97