_H1A9974-Edit

Slik jobber selskapene i Bibliotekenes Hus med bestillinger og leveranser under koronakrisen

Alle selskapene i Bibliotekenes Hus ønsker å bidra i den nasjonale dugnaden. Mange av oss har hjemmekontor og en del av virksomheten er satt på hold. Dette påvirker i stor grad leveransen fra oss, men vi forsøker å opprettholde så mye som mulig innenfor rammen av godt smittevern.

Se også de enkelte selskaps hjemmesider for informasjon i forbindelse med korona.

Du kan fortsatt bestille fra oss

Du kan bestille bøker og andre varer som normalt fra alle selskapene. Bruk gjerne hjemmesidene våre og nettbutikker.

Konsulenttjenester, som for eksempel interiørtjenester fra BS Eurobib, er også mulig å bestille. Hjemmebaner er gjort om til arbeidsplasser:)

Endringer i utkjøringer og leveringer

Mange bibliotek og skoler har mulighet til å motta varer, selv om de holder helt eller delvis stengt.

Biblioteksentralen: Vi leverer gjerne nye bøker og varer til bibliotek, og mange bibliotek har gitt oss tilbakemelding om at de ønsker det. Leveransen kan ta litt lenger tid enn normalt, men vi gjør vårt beste for å få det raskt fram.

Bibliotek som ikke kan motta nye bøker eller andre varer nå, kan fortsatt bestille dem. Leveransen blir da liggende på lager og er klar til utsending når biblioteket er klar for å ta imot. Gi oss gjerne beskjed ved bestilling, så vet vi helt sikkert at dere ønsker å vente.

BS Undervisning:

Se mer i denne artikkelen (BS Undervisning)

BS Eurobib: Vi prøver i størst mulig grad å sende ut varer som normalt, bare med litt lengre leveringstid. Viktig! Vennligst oppgi mobilnummer i tillegg til kontaktperson i feltet «Leveringskontakt» på siden «Bekreft bestilling».

Fjernlån

Mulighetene for fjernlån åpner nå opp igjen. Nasjonalbiblioteket starter utlånet fra mandag 27. april. NBT starter sine fjernlånsruter fra 4. mai. Informasjon er sendt til de ansvarlige i fylkene.

Levering av digitale læremidler bestilt fra BS Undervisning

Digitale læremidler leveres som normalt, slik at dere raskest mulig får tilgang. Dette anser vi som spesielt viktig nå ettersom mer av læringen må foregå hjemme. Bruk nettbutikken vår til å bestille.

Levering av e-bøker og e-lydbøker bestilt fra Biblioteksentralen

E-bøker og e-lydbøker kan bestilles som normalt. Bøkene vil komme raskt ut til lånerne, noe som er ekstra viktig nå. Merk at bestillingene må gjøres i bsebok.no og ikke på bibsent.no som for papirbøkene. Ta kontakt med kundesenteret til Biblioteksentralen hvis biblioteket trenger brukerkonto til bsebok.no.

Vi har samlet alt markedsføringsmateriell til utlåns- og leseappen BookBites på ett sted.

Arrangement og møter

Alle arrangement der vi er arrangør, for eksempel bokdager, er avlyst eller utsatt. Se oversikt på kalenderen i Bibliotekenes Hus

Møter med bibliotek og skoler tas via video eller lignende. Reiser er satt på hold.

Slik kontakter du oss

Kundesenteret og kontaktflatene til selskapene er åpne og fungerer langt på vei som normalt. Vi er klare til å høre fra deg!

Biblioteksentralen: Ta kontakt med kundesenter via telefon, e-post eller kontaktskjema

BS Undervisning: Ta kontakt via kontaktsjema eller bruk e-posten brukerhjelp@bsundervisning.no

NBT: Bruk e-posten kundeservice@nbt.as eller ring 23 14 03 25

BS Eurobib: Ta kontakt med kundesenter via telefon, e-post eller kontaktskjema

De fleste av de ansatte har hjemmekontor, men kan nås via e-post og telefon. Vi stenger for besøk i Bibliotekenes Hus i Alf Bjerckes vei 20.

Ta vare på hverandre

Vi håper alle ansatte på bibliotek, skoler og barnehager har det så godt som mulig i denne situasjonen. Ta vare på hverandre ‒ selv om det er vanskelig å gi en klem i koronatider, kan vi alle trenge et ekstra varmt smil.

Del dette innlegget

Tjenestedesign skal gi folk en enda bedre opplevelse av biblioteket

Hun har lang og solid erfaring med store digitale prosjekt og har blant annet jobbet for Microsoft med fokus på brukeropplevelser. Tjenestedesigner Katrine Svela er Biblioteksentralens nye ressurs og skal hjelpe bibliotekene med å skape gode opplevelser for både ansatte og brukere.

3 ungdomsromaner om kjærlighet

Det er ikke vanskelig å leve seg inn i ungdommens lengsler og savn i disse dager der en fest kan bety fordømmelse og et kyss føles forbudt. Aud Kristine i Biblioteksentralen har derfor plukket ut tre romaner der du i alle fall kan lese om sitrende forelskelse og komplisert kjærlighet. Og det uavhengig av om den du elsker er gutt eller jente!

Bokdagene arrangeres i høst som podkast

Bokdagene våre er en populær tradisjon som vi elsker å arrangere, men i høst kan vi ikke samle bibliotekarer fra mange forskjellige bibliotek i huset vårt. Til det er situasjonen med korona og smittespredning for alvorlig. I stedet lager vi bokdagene som podkast.