Søk Asset 1 Meny Asset 1
Helsingborg i samarbeid med 10 nabokommuner har valgt Mikromarc+ som biblioteksystem.
Vis bildetekst

Svenskene velger Mikromarc+

– I Sverige har Mikromarc+ blitt det nye, moderne systemet for store og mellomstore bibliotek, sier Kjetil Hillestad, administrerende direktør i Bibliotekenes IT-senter.

For ti år siden hadde Bibliotekenes IT-senter (Bibits), som utvikler Mikromarc, avtaler med ni svenske kommuner. Nå har tallet steget til seksti, og markedsandelen for Mikromarc i Sverige nærmer seg tjuefem prosent.

– Vi har blitt litt svenske, rett og slett, og Mikromarc utvikles nå sammen med vårt svenske datterselskap, Bibliotekscentrum, sier Hillestad, og legger til:

– Samarbeidet har gitt oss muligheten til å fornye og utvikle oss. Flere av anbudene vi har vunnet, er store bibliotek som legger avgjørende vekt på framtidsrettet funksjonalitet, fleksibilitet og brukervennlighet.

Utlån og samlingsforvaltning på tvers av kommunegrenser

Den største nye kunden er Bibliotek Familjen Helsingborg som i tillegg til Helsingborg, består av 10 omkringliggende kommuner. Til sammen har de 150 bibliotekenheter og nærmere 2,5 millioner utlån. Det betyr at svært mange bibliotek må kunne samarbeide i biblioteksystemet, understreker Hillestad og forklarer:

– En viktig funksjon i Mikromarc er reservasjonssamarbeidet. Alle bibliotek skal ha tilgang til alle bøker, men eksemplarene skal først reserveres i eget bibliotek og egne filialer. I fortsettelsen av dette kommer så flytende boksamlinger, der bøkene til enhver tid blir hjemmehørende der de innleveres.

Vinner på brukervennlighet

I Sverige som i Norge velger bibliotekene nytt biblioteksystem gjennom anbudsprosesser. Det er selvsagt viktig å vinne disse anbudene, men det er årsakene til at de vinner som gleder Hillestad aller mest:

– Mikromarc+ er løsningen som skårer høyest på brukervennlighet og fleksibilitet i anbudene, både for bibliotekarer og for publikum. Det er veldig motiverende!

LES MER: bibits.no

Fakta om Mikromarc+Asset 1

  • Mikromarc+ består av biblioteksystemet Mikromarc, rapport- og statistikkverktøyet BIB-Control og nettstedløsningen Saga.
  • Mikromarc+ utvikles videre for å bli tilgjengelig på alle plattformer, også mobile.
  • Mikromarc+ er et funksjonsrikt biblioteksystem som dekker alle behov ved moderne bibliotekdrift.
  • Mikromarc+ er et åpent system som støtter alle standard protokoller.
  • Saga er en elegant, smidig og universelt utformet nettstedløsning utviklet spesielt for bibliotek og formidling av det svenske selskapet Open Library Solutions.
  • BIB-Control er et nettbasert rapport- og statistikkverktøy som er utviklet i samarbeid med OCLC og tilpasset norske forhold.

Ta kontakt

Kjetil Hillestad
administrerende direktør
kjetil.hillestad@bibits.no
922 63 056