Søk Asset 1 Meny Asset 1

Ta et sete på åpningsmessen – flere av foredragene ble streamet

Interessert i meråpent bibliotek? Eller nysgjerrig på roboter i biblioteket? Da kan du se flere av foredragene fra åpningsmessen vår.

For første gang har vi streamet fra Bibliotekenes Hus. Vi fikk flere henvendelser fra dere om streaming (eller strømming) fra åpningsmessen. Derfor kastet vi oss rundt før vi opprinnelig hadde tenkt, så bær litt over med oss når det gjelder lyd og kameravinkler. Det skal bli hyggelig å treffes også på denne måten:-)

Torsdag 21. september:

Lenke: https://www.youtube.com/watch?v=uQe_3m5KPv8

Torsdagen streamer vi foredragene «Hvordan lykkes med meråpent bibliotek?» og «Roboter og andre digitale trender»

Carl Gustav Johannsen fra det Det Informationsvidenskabelige Akademi i København har forsket på meråpne og selvbetjente bibliotek i flere år og ga våren 2017 ut boken Staff-Less Libraries. Innovative Staff Design. Han kommer til åpningsmessen for å snakke om hva som karakteriserer bibliotek som har lykkes med meråpent bibliotek, hvilke utfordringer bibliotekene har og mulige løsninger.

Balasuthas Sundararajah, daglig leder i det danske design- og utviklingsselskapet Redia, gir deg et fascinerende glimt inn i framtida med roboter og andre digitale trender.

Fredag 22. september

Lenke: https://www.youtube.com/watch?v=vJVsovduKo8

Fredagen streamer vi «Årets fantasy: trender og boktips»

Aud Kristine Johnsen har holdt foredrag og blogget om fantasy i en årrekke. Her får du noen av hennes favoritter i 2017 for barn og ungdom og oversikt over noen av årets trender. Det er en viss fare for at roboter dukker opp også her! Aktuelt for folke- og skolebibliotekarer og lærere som vil orientere seg i nyheter i en av av barne- og ungdomskulturens mest populære sjangre.

Les mer om åpningsmessen – påmelding er avsluttet