Kontakt Bibliotekenes Hus
Bibliotekenes Hus i Alf Bjerckesvei 20. Foto: Jens-Chr. Strandos

Velkommen til Bibliotekenes Hus – det er ditt også!

Sammen med dere som jobber i bibliotek og skole skal vi fylle huset med kunnskap og nyskaping. Les om noen av måtene bibliotek og skoler kan bruke huset vårt.

Bibliotekenes Hus er et fysisk hus på Vollebekk i Oslo og felles merkenavn for Biblioteksentralen og datterselskapene BS Undervisning, BS Eurobib, BS Eiendom AB20 og NBT, som alle utvikler og forhandler produkter og tjenester til bibliotek, skole og andre offentlige institusjoner. Noen av oss jobber med bøker, medier og læremidler, andre med digitale formidlingstjenester, tjenestedesign, meråpent bibliotek eller innredning. Og noen er på veien fra sør til nord hver dag med bøker og annet materiell.

Sommeren 2017 flyttet vi inn i et nytt bygg i Alf Bjerckes vei 20 nordøst i Oslo. Vi håper alle dere som jobber med skole og bibliotek i kommuner og fylkeskommuner kommer på besøk for å dele erfaringer og kompetanse med oss. Dette huset skal vi ikke ha for oss selv – vi er til for dere. Sammen får vi kunnskap til å leve!

«Biblioteket»

Vi har et stort visningsbibliotek i Bibliotekenes Hus, som vi rett og slett har gitt navnet Biblioteket. Her kan du alltid se det nyeste av bøker og medier, læremidler, digitale tjenester og bibliotekinnredning. Du kan kikke rundt på egen hånd, eller sammen med en av våre medarbeidere.

Send en e-post til kundesenteret på forhånd av et besøk så kan vi legge bedre til rette for en god opplevelse. NB! Det er ikke mulig å besøke huset vårt uanmeldt nå på grunn av tiltak i forbindelse med korona og smittevern, og vi har innført restriksjoner når det gjelder besøk på huset.

Bilde fra Bibliotekenes Hus.
I Biblioteket, det store visningsbiblioteket i Bibliotekenes Hus, kan alle typer møbler, innredning og utstyr som leveres av BS Eurobib prøves ut i praksis – samtidig som du kan oppdatere deg på nye bøker, digitale tjenester og læremidler fra Biblioteksentralen og BS Undervisning. Foto: Helge Ek

Lån av rom til arrangement, seminarer og møter

I det nye huset har vi flere moderne konferanse- og møterom. Det største rommet har plass til rundt 90 personer og muligheter for strømming. Bibliotek og skoler kan låne disse rommene gratis på dagtid så lenge de er ledige. Moderne utstyr i alle rom. NB. Det er innført restriksjoner for lån av møterom som et av tiltakene under korona.

Bruk bestillingsskjemaet for lån av møte- eller seminarrom.

Evt. bevertning må bestilles ekstra, men kan gjøres gjennom vår fine kantine. Si ifra når du bestiller møte- eller seminarrom om dere trenger noe å drikke eller spise, så sender vi et pristilbud på det.

Møterom. Bilde fra Bibliotekenes Hus.
I Bibliotekenes Hus kan møte- og seminarrom av ulik størrelse lånes gratis av bibliotek, skoler og andre kunder. Foto: Helge Ek.
Bilde fra Bibliotekenes Hus.
En gang i mellom holdes det også arrangement i biblioteket – som har tre seminarrom i umiddelbar nærhet, blant annet møterom Bokbinderiet med plass til rundt 90 personer.

Arbeidsplasser

Du kan bruke arbeidsplasser på biblioteket i forbindelse med besøk hos oss, og det vil også være mange uformelle plasser i lounger og på puffer. Selvfølgelig med fri tilgang til wifi, kaffe og isvann.

Kurs og seminarer arrangert av oss

Vi har som mål å arrangere jevnlige kurs, workshops og seminarer, slik at huset virkelig blir et sted å møtes for kompetansedeling og kunnskap. Og vi vil gjerne samarbeide om arrangement med andre institusjoner, leverandører og ikke minst eiere, bibliotek og skoler. Har du en idé til et seminar, kort eller langt, ta gjerne kontakt!

Del dette innlegget

God jul!

Kjære alle i bibliotek og skole, takk for ekstraordinær innsats i 2020!

Digital lesefest

50.000 lesere har i høst brukt BookBites-appen aktivt minst én gang i måneden. Nesten 10.000 lesere er innom appen på daglig basis og den daglige leseøkten varer i gjennomsnitt 37 minutter per bruker. Det er klart for å summere opp året 2020.