Kontakt Bibliotekenes Hus
Bibliotekenes Hus i Alf Bjerckesvei 20. Foto: Jens-Chr. Strandos

Velkommen til Bibliotekenes hus – det er ditt også!

Sammen med dere som jobber i bibliotek og skole skal vi fylle huset med kunnskap og nyskaping. Les om noen av måtene bibliotek og skoler kan bruke huset vårt.

Bibliotekenes Hus er både et fysisk hus på Vollebekk i Oslo og et felles varemerke for Biblioteksentralen og datterselskapene BS UndervisningBS Eurobib, BS Eiendom AB20 og Norsk bibliotektransport (NBT), som alle utvikler og forhandler produkter og tjenester til bibliotek, skole og andre offentlige institusjoner. Noen av oss jobber med bøker, medier og læremidler, andre med digitale formidlingstjenester, meråpent bibliotek eller innredning. Og noen er på veien fra sør til nord hver dag med bøker og annet materiell.

Sommeren 2017 flyttet vi inn i et nytt bygg i Alf Bjerckes vei 20 nordøst i Oslo. Vi håper alle dere som jobber med skole og bibliotek i kommuner og fylkeskommuner kommer på besøk for å dele erfaringer og kompetanse med oss. Dette huset skal vi ikke ha for oss selv – vi er til for dere. Sammen får vi kunnskap til å leve!

«Biblioteket»

Vi har et stort visningsbibliotek i Bibliotekenes Hus, som vi rett og slett har gitt navnet Biblioteket. Her kan du alltid se det nyeste av bøker og medier, læremidler, digitale tjenester og bibliotekinnredning. Du kan kikke rundt på egen hånd, eller sammen med en av våre medarbeidere. Send en e-post til kundesenteret på forhånd av et besøk så kan vi legge bedre til rette for en god opplevelse. NB! Det er ikke mulig å besøke huset vårt uanmeldt nå på grunn av tiltak i forbindelse med korona og smittevern, og vi har innført restriksjoner når det gjelder besøk på huset.

Bilde fra Bibliotekenes Hus.
I Biblioteket, det store visningsbiblioteket i Bibliotekenes Hus, kan alle typer møbler, innredning og utstyr som leveres av BS Eurobib prøves ut i praksis – samtidig som du kan oppdatere deg på nye bøker, digitale tjenester og læringsmidler fra Biblioteksentralen og BS Undervisning. Foto: Helge Ek
Gulvet i visningsbiblioteket kan også brukes til interaktivt spill for spretne barne- og voksenføtter. Foto: Helge Ek

Lån av rom til arrangement, seminarer og møter

I det nye huset har vi flere moderne konferanse- og møterom. Det største rommet har plass til rundt 90 personer og muligheter for strømming. Bibliotek og skoler kan låne disse rommene gratis på dagtid så lenge de er ledige. Moderne utstyr i alle rom. NB. Det er innført restriksjoner for lån av møterom som et av tiltakene under korona.

Bruk bestillingsskjemaet for lån av møte- eller seminarrom.

Evt. bevertning må bestilles ekstra, men kan gjøres gjennom vår fine kantine. Si ifra når du bestiller møte- eller seminarrom om dere trenger noe å drikke eller spise, så sender vi et pristilbud på det.

Møterom. Bilde fra Bibliotekenes Hus.
I Bibliotekenes Hus kan møte- og seminarrom av ulik størrelse lånes gratis av bibliotek, skoler og andre kunder. Foto: Helge Ek.
Bilde fra Bibliotekenes Hus.
En gang i mellom holdes det også arrangement i biblioteket – som har tre seminarrom i umiddelbar nærhet, blant annet møterom Bokbinderiet med plass til rundt 90 personer.

Arbeidsplasser

Du kan bruke arbeidsplasser på biblioteket i forbindelse med besøk hos oss, og det vil også være mange uformelle plasser i lounger og på puffer. Selvfølgelig med fri tilgang til wifi, kaffe og isvann.

Kurs og seminarer arrangert av oss

Vi har som mål å arrangere jevnlige kurs, workshops og seminarer, slik at huset virkelig blir et sted å møtes for kompetansedeling og kunnskap. Og vi vil gjerne samarbeide om arrangement med andre institusjoner, leverandører og ikke minst eiere, bibliotek og skoler. Har du en idé til et seminar, kort eller langt, ta gjerne kontakt!

Del dette innlegget

Tjenestedesign skal gi folk en enda bedre opplevelse av biblioteket

Hun har lang og solid erfaring med store digitale prosjekt og har blant annet jobbet for Microsoft med fokus på brukeropplevelser. Tjenestedesigner Katrine Svela er Biblioteksentralens nye ressurs og skal hjelpe bibliotekene med å skape gode opplevelser for både ansatte og brukere.

3 ungdomsromaner om kjærlighet

Det er ikke vanskelig å leve seg inn i ungdommens lengsler og savn i disse dager der en fest kan bety fordømmelse og et kyss føles forbudt. Aud Kristine i Biblioteksentralen har derfor plukket ut tre romaner der du i alle fall kan lese om sitrende forelskelse og komplisert kjærlighet. Og det uavhengig av om den du elsker er gutt eller jente!

Bokdagene arrangeres i høst som podkast

Bokdagene våre er en populær tradisjon som vi elsker å arrangere, men i høst kan vi ikke samle bibliotekarer fra mange forskjellige bibliotek i huset vårt. Til det er situasjonen med korona og smittespredning for alvorlig. I stedet lager vi bokdagene som podkast.